Bună tuturor!
Revin azi cu un nou review pe blog, de data aceasta al unui produs românesc - poate v-ați întrebat dacă nu cumva am uitat limba română după atâtea articole scrise în limba engleză.
În cele ce urmează veți putea citi despre Șamponul antimătreață cu ichtiol din gama Gerovital Plant, Farmec. Dacă vă aduceți aminte postarea cu cădița, ediția cu numărul 3, v-am povestit că, odată cu schimbarea climatului de la unul temperat continental la unul tropical umed, părul meu a trebuit să facă față unor noi provocări (pentru cei care nu știu, locuiesc de 1 an și ceva în Miami, Florida). Una dintre cele mai neplăcute provocări a fost apariția mătreții la câteva luni bune după sosirea mea în State, când, am observat că apa dură din zona în care locuiesc m-a cadorisit cu niscaiva ”fulgi de nea” (niscaiva, puțin spus, fie vorba între noi). Șamponul pe care îl foloseam la acea dată nu mi-a fost de prea mult ajutor, așa că am luat la rând magazinele în căutarea aliatului perfect în lupta cu mătreața, fără prea mult succes însă.
Aliatul meu aveam să-l găsesc câteva luni mai târziu - o surpriză foarte plăcută - un produs românesc - Șamponul antimătreață cu ichtiol din gama Gerovital Plant de la Farmec pe care mama mi l-a trimis spre testare. Nu sunt o persoană care să aibă probleme cu mătreața, dar, din cauza apei dure, mereu m-am confruntat cu această problemă, fie că mă aflam în România, sau călătoream în Europa. Acum i-a venit rândul apei americane să-și facă de cap cu părul meu. La recomandările mamei, care, la rândul ei folosise acest șampon și fusese extrem de mulțumită de produs, am început să-l folosesc și eu.
Șamponul antimătreață cu ichtiol, Gerovital Plant de la Farmec se găsește disponibil sub forma unui flacon din plastic de 125 ml sau 150 ml, având un termen de valabilitate de 12 luni.
Ingrediente:
Aqua (Water), Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Glycol Distearate, Cocamide MEA, Benzoic Acid, Sodium Chloride, Polyquaternium-7, Piroctone Olamine, Ichthammol, Quarternium-22, Panthenol, Lauryl Pyrrolidone, Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Alpha-Isomethyl Ionone, Parfum (Perfume), Citric Acid, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone.
Descrierea oficială a acestui produs:
”Datorită combinaţiei
inovative de principii active acţionează delicat, dar eficient asupra
pielii capului, reglează nivelul seboreic, calmează iritaţiile,
inflamaţiile şi elimină mătreaţa. Șamponul combină în mod original principii active atent selecționate pentru combaterea mătreții:- Octopiroxul prezintă o deosebită acțiune antifungică având un rol esențial în combaterea mătreții;- Ichtiolul are proprietăți inflamatoarea și antiseptice, fiind deosebit de util în infecții ale pielii sau alte inflamații ale foliculului pilos. Această combinație de principii recomandă șamponul chiar și pentru ameliorarea manifestărilor neplăcute ce apar în dermatita seboreică sau psoriasis.”(Farmec)
Ambalajul acestui șampon mi se pare practic și ușor de folosit, chiar și de luat în călătorii.
Varianta de 125 de ml dispune de un capac care se defiletează cu ușurință, iar pe gâtul sticlei se găsește un alt capac prevăzut cu un mic orificiu ce permite o dozare optimă a cantității de produs dorită, în timp ce varianta de 150 de ml dispune de un capac care se deschide cu ușurință, prevăzut, la fel, cu un mic orificiu pentru dozarea optimă a produsului.
Mi-am făcut ceva griji în privința mirosului acestui produs. Mirosul este unul suportabil, nu vă mint, veți simți un miros de petrol, doar ichtiolul este, conform DEX-ului ”Ihtiosulfonat de amoniu, care se obține prin distilarea uscată a șisturilor bituminoase sau a rocilor ce conțin fosile de pești marini. Este utilizat în dermatologie pentru acțiunea sa antiseptică, antiinflamatorie și cheratoplastică”, dar vă veți obișnui pe parcurs. Dacă eu, care sunt o persoană foarte pretențioasă la mirosuri am ajuns să mă obișnuiesc cu el, cu siguranță și voi o veți face.
Textura șamponului este una fluidă, de culoare cafeniu perlată (nu se distinge foarte bine în poze, deoarece am turnat în palmă o cantitate mică de produs).
Cum a funcționat în cazul meu Șamponul antimătreață cu ichtiol din gama Gerovital Plant de la Farmec?
De îndată ce am primit acest șampon, l-am și încadrat în rutina mea de îngrijire a părului. Astfel, îmi turnam în căușul palmei cantitatea dorită de șampon, după care șamponam și masam pielea capului. Mama îmi spusese că acest șampon nu prea face multă spumă, să nu mă sperii însă de acest aspect și să masez ușor pielea capului pentru ca acesta să-și facă efectul (știți acea senzație de a masa ”în gol” un produs care nu face spumă pe pielea capului). Nu pot să-i dau mamei dreptate în totalitate, căci șamponul amestecat cu apă a făcut o spumă ok. Am masat pielea capului după care am clătit cu apă. Nu am folosit acest produs pe lungimea părului (decât o singură dată, din greșeală). După clătirea cu apă a produsului, am continuat cu rutina mea obișnuită, am folosit șamponul și balsamul pe care le utilizam la momentul respectiv (Elseve Arginine Resist X3 de la L'Oréal Paris, toate cele 3 produse au făcut casă bună împreună), după care uscam sau coafam părul.
Ce mi-a plăcut la acest șampon este că am văzut rezultate încă de la prima utilizare, ceea ce nu pot spune despre alte produse folosite. Acest lucru m-a determinat să am încredere în acest produs și să-l folosesc în continuare. Încet, încet mătreața s-a diminuat și sunt foarte mulțumită să spun că la ora actuală nu mai am probleme. Desigur, sunt un organism viu și câteva firicele de mătreață mai apar foarte rar ici și colo, dar nimic notabil. Eu am început cu o sticluță de 125 ml care m-a ținut 4 luni și ceva, cu 1-2 folosiri pe săptămână.
Am întrebat-o pe mama cât costă acest produs, ea mi-a spus că pentru sticluța de 125 ml a plătit 14 lei, iar pentru cea de 150 ml a plătit 17.50 lei. Ea a găsit acest șampon tratament în farmacii. Eu am văzut acest produs disponibil și în magazinul on-line al brandului.
Șamponul antimătreață cu ichtiol din gama Gerovital Plant de la Farmec a ajuns să fie de nelipsit din rutina mea de îngrijire a părului, de la 2 sticluțe, am ajuns acum să am 6.
Câteva mici sfaturi de folosire a acestui produs:
- folosiți acest șampon cu precădere pe pielea capului, fără a șampona și pe lungimea părului - am șamponat o dată, din greșeală pe lungimea părului și nu mi-a plăcut efectul, părul mi-a rămas încărcat și uscat;
- folosiți produsul în combinație cu șamponul vostru preferat, astfel veți elimina acel miros de petrol, care poate fi deranjant;
- luați în considerare faptul că acest produs este un șampon-tratament, iar un tratament înseamnă, cel puțin pentru mine, utilizare de durată, pentru a obține efectul scontat. Chiar dacă veți vedea rezultate încă de la prima utilizare, dacă trăiți într-un mediu cu apă dură, mătreața va reveni, sau dacă aveți probleme de natură dermatologică, folosiți-l cu regularitate.
Nu am uitat nici de PUNCTELE FORTE și PUNCTELE SLABE ale produsului:
PUNCTE FORTE:
- ambalaj practic și ușor de folosit
- produs spornic și eficient
- raport excelent calitate-preț
- face ceea ce promite
PUNCTE SLABE:
- mirosul
Șamponul antimătreață cu ichtiol din gama Gerovital Plant de la Farmec este un produs pe care vi-l recomand cu căldură, dacă și voi întâmpinați astfel de probleme. Eu l-aș recumpăra cu siguranță (e și mai bine să-l primești).
Sunt curioasă dacă și voi ați folosit acest șampon. Oare împărtășim aceleași opinii?
A voastră,
Rally