Thursday, March 28, 2013


Bună tuturor!

Vă aduc la cunoștință o nouă campanie dedicată bloggerilor desfășurată de BlogAwards în parteneriat cu magazinul online ZorileStore.

Astfel, într-o primă etapă, bloggerii participanți (care în prealabil au îndeplinit anumite condiții) primesc produse de încălțăminte pentru testare din partea magazinului online mai sus amintit.
În etapa a II a, aceștia vor face un review produsului primit spre testare, iar cele mai reușite, interesante 10 reviews-uri vor intra în competiția pentru titlul de ”Blogger Ambasador ZorileStore”. Mai multe detalii despre această campanie aflați de aici.

Având în vedere că am participat și anul trecut la o campanie similară, sponsorizată tot de același magazin online și mi-a plăcut foarte mult experiența trăită, am decis să particip din nou și să-mi încerc norocul (mai ales că visez să fiu Ambasador de multă vreme, poate am să vă povestesc odată despre acest vis).

Eu mi-am ales această pereche de papucei care mi se par numai buni pentru vremea caldă care se lasă cam mult așteptată pe la noi, comozi și cu un design frumos. Vă plac?

Blogger Ambasador pentru ZorileStore


Cum vi se pare această campanie? Voi v-ați înscris?


A voastră, Rally!

Wednesday, March 27, 2013


Bună tuturor!

A sosit timpul să anunț persoana care se va bucura de cele două produse delicioase de la brand-ul I Love... .
Îi mulțumesc pe această cale Andreei care a fost foarte promptă și amabilă și, a făcut posibilă oferirea acestui premiu din partea celor de la I Love Cosmetics Romania! Mulțumim mult!

Vreau să menționez faptul că toate persoanele care au îndeplinit condițiile obligatorii și nu s-au abonat și la e-mail sau au uitat să-mi treacă adresa de e-mail la comentarii, au primit o singură șansă, adică apar trecute o singură dată pe listă. Cele care s-au abonat și la primirea postărilor prin e-mail au primit o șansă în plus, deci apar trecute de 2 ori pe listă. Cu părere de rău vă spun că am fost nevoită să descalific trei persoane al căror share nu a fost vizibil. Vă rog, mai multă atenție data viitoare!

Listele cu numele participanților le puteți vedea aici (click pe ele):

Winner of the Spring giveaway

Winner of the Spring giveaway

Winner of the Spring giveaway

Winner of the Spring giveaway


Cea care se va  bucura de cele două produse I Love..., un unt de corp şi un gel de duş din gama lemons & limes este ...

Winner of the Spring giveaway


Winner of the Spring giveaway
Felicitări Lucica Lazar!


Aștept un semn de la tine pe adresa de e-mail contactrallybeauty@yahoo.com pentru a trimite mai departe datele tale sponsorului.
Dacă nu mă contactezi în termen de 48 de ore, voi alege o altă persoană.

Așa cum v-am tot obișnuit, încerc să vă fac mereu mici surprize, bucurii și să vă mulțumesc pentru susținerea extraordinară pe care mi-o oferiți. Nu-mi rămâne de făcut decât să vă invit să rămâneți în continuare alături de ”Rally's Beauty Highway” pentru noi postări interesante și multe surprize! 


A voastră, Rally!

Friday, March 22, 2013


Bună tuturor!

Astăzi vă voi prezenta a doua mea recenzie din cadrul campaniei vALLuntar, cea de-a doua ediție.
Cartea aleasă de mine este romanul istoric ”Regina mătăsurilor” scrisă de jurnalista britanică Vanora Bennett, care s-a remarcat în calitate de corespondent de presă relatând din mijlocul unor zone fierbinți, măcinate de conflicte religioase, politice și militare, precum: Cambodgia, Angola sau Cecenia.
Cărțile sale s-au născut din fascinația pentru istorie și din experiența acumulată pe parcursul anilor de corespondență străină.

”Regina mătăsurilor” este prin excelență un roman istoric, presărat cu o serie de evenimente, detalii și o intrigă deosebit de interesantă. Cei care gustă acest tip de lectură vor găsi această carte de-a dreptul savuroasă. Acțiunea romanului se întinde pe perioada anilor 1471 - 1484 în Anglia măcinată de luptele pentru tron și putere, sau cum este cunoscută această perioadă în istorie, ”Războiul celor două roze” (războiul purtat cu intermitență pentru tronul Angliei în perioada 1455 - 1485 între susținătorii Casei de Lancaster și ai Casei de York, denumirea aceasta avându-și originea în formele și culorile blazoanelor celor două case regale: Trandafirul Roșu de Lancaster și Trandafirul Alb de York).

Campania vALLuntar, editia a II a

Romanul este structurat în patru părți, cu un total de douăzeci și două de capitole.
Personajele acestei cărți sunt numeroase, complexe, bine schițate, însă din rândul acestora se evidențiază și eroina noastră, Isabel, o tânără mătăsară al cărei parcurs caracterial și profesional îl vedem zugrăvit în aceste pagini.

Prima parte a acestui roman, intitulată Mătase debutează în primăvara anului 1471, când tânăra Isabel Lambert, pe atunci în vârstă de doar paisprezece ani se roagă deznădăjduită într-o biserică pentru soarta ei ce stă a se contura una mizeră. Tatăl ei, John Lambert - unul dintre cei mai bogați negustori de mătăsuri din Londra, și destituit pe motive politice din funcția de consilier municipal al orașului (era susținătorul Casei de York și implicit, al lui Eduard care bătea cu armatele sale la porțile Londrei), decide să-și căsătorească fetele, pe Isabel și Jane (cu patru ani mai mare decât sora sa) cu partide pe care el le considera avantajoase și în urma cărora, spera să-și recâștige statutul de odinioară. În biserică, Isabel cunoaște un străin de care se simte extrem de apropiată și căruia îi explică, întocmai unui prieten vechi întreaga ei situație. Acesta, folosind termeni împrumutați din jocul de șah o sfătuiește și o învață cum să gândească în avans, să aibă opțiuni strategice și să accepte, până la urmă, această căsătorie. Viața Isabelei se va schimba totalmente în urma acestei întâlniri, ”străinul din biserică” rămânându-i mereu în suflet.

Pe parcursul acestei prime părți asistăm la căsătoria celor două surori cu soții găsiți de tatăl lor, la a cărei petrecere vine însuși regele Eduard, acesta reușise să câștige puterea la Londra, în semn de recunoștință pentru John Lambert și ajutorul acordat la preluarea puterii. Regele se îndrăgostește iremediabil de frumoasa soră a lui Isabel, Jane. Căsătoria s-a dovedit pentru Isabel un lucru mult mai bun decât se aștepta, ajungând să se îndrăgostească chiar de soțul său, Thomas Claver, fiul celei mai influente și mai bogate mătăsare din Londra, Alice Claver. Dar, bucuria căsătoriei nu a durat pentru Isabel. Aceasta rămâne văduvă la doar cincisprezece ani, Thomas murind în timpul unor revolte de restabilire a ordinii în Londra, după ce regele Eduard reușește să pună mâna pe putere. Asistăm acum la un proces de maturizare oarecum forțată al tinerei noastre eroine, care decide să rămână în casa soacrei ei, deși se putea întoarce la fel de bine în comoditatea și bogăția casei tatălui ei. Isabel decide acest lucru pentru a spăla rușinea soțului ei și a împiedica aflarea acestor lucruri, și anume, băiat fiind de bani gata, Thomas cheltuise fabuloasa lor zestre de nuntă, alegând să fie părtaș la tot felul de afaceri dubioase. Rămâne alături de soacra sa, Alice Claver, care nu o prea avea la suflet, ca o simplă ucenică, cu un contract extrem de sever de 10 ani în care va trebui să învețe tainele fabricării și comerializării mătăsurilor. Decizia ei îl determină pe orgoliosul John Lamber să o dezmoștenească și să lase toată averea lui, surorii ei, Jane.

Isabel muncește cu sârg zi și noapte în atelierele stăpânei sale, ajungând să fie foarte pricepută într-ale mătăsurilor, iar atitudinea soacrei ei începe să se schimbe. Așa ajunge să-și facă prieteni apropiați din cercurile bune ale societății, precum Anne și William Pratte - prietenii de nădejdie ai soacrei ei, Will Caxton și Goffredo D' Amico (care începe să-i facă curte) - partenerii străini de afaceri ai doamnei Claver. Între timp, Jane, prin frumusețea ei, ajuge ibovnica regelui și are parte de numeroase avantaje la Curte (ba chiar regele îi plătește un divorț costisitor la Roma, pentru a o scăpa de soțul ursuz pe care i-l găsise tatăl ei). Prin intermediul influenței căpătată de Jane, Isabel reușește să atragă atenția regelui asupra unui vis ce nutrea în inima soacrei ei, Alice Claver, dar și a cercului apropiat ei de prieteni, de ceva vreme: să deschidă la Londra propria lor țesătorie de mătase, dorind să înlăture supremația lombardeză de pe piață, din acea vreme și a obține astfel, mai multe avantaje pentru englezi. Visul lor începe să se contureze când regele, atras de idee și de curajul nebun al Isabelei de a-i expune problema, aprobă printr-un contract secret înființarea acestei țesătorii și îî acordă Isabelei o casă la Westminster, drept sediu al viitoarei afaceri. Mergând să-și vadă casa din Westminster, Isabel se întâlnește pe drum absolut întâmplător cu ”străinul din biserică”, cel care îi rămăsese în inimă și suflet. Între cei doi se naște o frumoasă și pasională poveste de dragoste. Acum află că îl cheamă Dickon și că este nimeni altul decât fratele mai mic al regelui, Richard - Ducele de Gloucester.

Partea a doua, intitulată ”Lovitură de palat” debutează în primăvara anului 1483 și ne-o înfățișează pe Isabel acum o adevărată regină a mătăsurilor, în vârstă de 26 de ani. Datorită experienței acumulate în tot acest timp, câștigă o putere și un respect nebănuite în piețele Londrei și nu numai. Acum toată lumea se bizuia pe ea. Datorită influenței surorii sale, Jane, devenită o femeie liberă, Isabel intră în grațiile prințesei Elisabeth, fiica cea mare a regelui Eduard al IV - lea și devine nu numai cea care îi face cele mai frumoase rochii, dar și o confidentă de încredere. Perioada domniei lui Eduard al IV - lea s-a dovedit o perioadă de liniște și prosperitate în țară (cu toate că regele era o persoană săracă și se împrumuta de la negustorii bogați din piețe, precum tatăl Isabelei), deși, membrii familei reginei Elisabeth Woodville încercau să agite apele.
Isabel continuă să se vadă în secret cu Dickon, pe care îl iubește din ce în ce mai mult cu întreaga sa ființă. Totul se schimbă însă atunci când, pe neașteptate moare regele Eduard și lupta pentru putere reîncepe.

Partea a treia, intitulată ”Șah” surprinde jocurile sângeroase de culise pe care Dickon, Ducele de Gloucester le întreprinde pentru a pune mâna pe tronul Angliei. Îi înlătură, rând pe rând, pe toți susținătorii fostului rege, recurge la șiretlicuri și îi răpește pe băieții acestuia pentru a nu putea avea acces la tron, ba mai mult, întinează memoria fratelui său, regele, acuzându-l că este bastard, ba chiar și copiii lui rezultați din mariajul cu Elisabeth Woodville sunt bastarzi (căsătoria dintre rege și regina de acum văduvă, nefiind valabilă în ochii lui Dumnezeu, regele fiind logodit la acea dată cu o altă femeie), deci nu au drept la coroană, o arestează pe Jane și o dă exemplu drept o femeie desfrânată, amanta regelui. Întâlnirile tainice dintre cei doi îndrăgostiți continuă, dar Isabel începe să se îndoiască tot mai mult de adevăratele intenții ale lui Dickon în privința preluării puterii, intenții pe care acesta le neagă cu vehemență.

Între timp, Casa Claver continuă să câștige foarte bine, văzându-se la un pas de împlinirea visului lor, acela de a înființa o țesătorie chiar la Londra. În sufletul Isabelei se dă o luptă strașnică, ascunzând prietenilor ei faptul că se vedea pe ascuns cu regele, rege care tocmai i-a întemnițat sora. Jane va fi ulterior eliberată și supusă oprobiului public, urmând ca apoi să fie interogată în fiecare zi de către avocatul regelui, Thomas Lynom, cu care ajunge în final să se căsătorească și să se stabilească în provincie.
Urmează o perioadă de relativă liniște în regat după ce Dickon devine rege, încoronat drept Richard al III - lea, iar Isabel parcă își mai recapătă încrederea în acesta. Moartea singurului moștenitor al regelui, declanșează din nou vâlvătaia luptei pentru putere, iar Henric Tudor al Bretaniei, ultimul vlăstar al Lancasterilor amenința liniștea aparentă a puterii. Dickon, cu a sa minte de strateg militar plănuiește să-și otrăvească soția, și așa distrusă de moartea copilului lor și să se căsătorească cu Elisabeth, nepoata sa, înfăptuind astfel o alianță strategică ce să-l împiedice pe Henric Tudor să mai vină la Londra cu armatele sale.

Ultima parte, intitulată ”Dragoste”, surprinde într-un tablou dulce-amărui drama prin care va trece Isabel. Aflând despre afacerea lor secretă, negustorii de mătase venețieni și lombarzi angajează niște huligani care dau foc casei Isabelei din Westminster, incendiu în care își pierd viața douăzeci și două de persoane, printre care și prietenii ei cei mai apropiați, soacra Alice Claver, Anne și William Pratte. Isabel află despre o potențială căsătorie dintre Dickon și prințesa Elisabeth, chiar de la prințesă, această părând încântată de o viitoare căsătorie. Moartea atâtor prieteni dragi, care i-au fost alături la nevoie îi sfâșie sufletul Isabelei și decide să pună punct relației cu Dickon, scârbită de toate intrigile pe care acesta le-a întreprins. Și-a dat seama, într-un final, că nu a fost decât o piesă pe tabla lui de șah, așa cum îi explicase atunci când s-au întâlnit prima oară. După o suferință lungă care o secătuiește de puteri, Isabel decide să vândă toate afacerile și să se retragă o perioadă la țară, la sora ei Jane care trăia fericită cu soțul ei, Thomas Lynom. Îi lasă în grijă lui Robert Lynom - fratele lui Thomas, vânzarea afacerilor ei. În timpul petrecut în provincie, Isabel află că în Londra se iscase o revoltă, iar regele fusese ucis, ba mai mult fusele expus oprobiului public și purtat pe un măgar complet dezbrăcat, acuzat fiind de otrăvirea soției sale. La tronul Angliei urma să vină Henric Tudor. Întoarsă la Londra, Isabel află de la prințesa Elisabeth că ea de fapt nu intenționa să se căsătorească cu unchiul său, fiind logodită în secret cu Henric Tudor. Destinul Isabelei era de acum hotărât, avea să se căsătorească cu Robert și să se stabilească și ei în provincie, bucurându-se de averea adunată și întemeindu-și o familie. Însă, după întrevederea cu prințesa, Isabel merge în vizită la un vechi prieten Will Caxton, devenit acum tipograf și află cu bucurie că Goffredo D' Amico, singurul dintre prietenii ei care supraviețuise incendiului s-a refăcut și îi e dor de negoțul cu mătăsuri. Isabel, gândindu-se cât de mult a greșit respingându-l pe Goffredo mai demult și alegând să-l iubească mistuitor pe Dickon, dar și cuprinsă de febra mătăsurilor îi propune acestuia să reînceapă afacerile.

Finalul este unul deschis, dar e lezne de ghicit ce va face eroina noastră.

Am apreciat-o pe Isabel am râs, dar și plâns alături de ea. O tânără ambițioasă, plină de viziune, dedicație pentru munca sa, nu acceptă confortul familiei sale, preferă să înceapă totul de jos, ajungând să-și clădească un adevărat imperiu al mătăsii și să ajungă pe cele mai înalte culmi profesionale.

M-am întrebat deseori pe parcursul romanului cum putea să iubească cu atâta pasiune, cum putea să sacrifice totul pe altarul iubirii, fără să primească în schimb nici măcar o confirmare din partea lui. Întortocheate mai erau căile iubirii în acele vremuri!

Fiind o iubitoare a romanelor istorice, nu m-am lăsat copleșită de multitudinea de detalii cu care sunt descrise, spre exemplu și denumite firele de mătase, întregul proces al fabricării lor, istoriile Caselor de Lancaster și York, istoria fiecări personaj în parte.

Romanul este bine documentat și axat pe prezentarea cât mai fidelă a perioadei istorice evocate. Autoarea își zugrăvește personajele cu multă pasiune, dar cu o ușoară tentă dramatică, acțiunea fiind sinuoasă, ceea ce captează atenția cititorului. Lectura este una plăcută, mai stufosă, într-adevăr, implicând și o oarecare cunoaștere a unor date istorice. Nu vă lăsați descurajați de volumul mare de pagini (aproximativ 500 la număr), dați o șansă acestei cărți și veți descoperi o lume inedită!

Vă invit așadar la lectură și la comentarii!

Am fost plăcut impresionată de multitudinea de comentarii primite la recenzia precedentă. Vă mulțumesc din suflet și vă rog să mă susțineți și acum!

  
Această recenzie face parte din campania vALLuntar, ediția a doua, inițiată de Grupul Editorial ALL în parteneriat cu ROMSILVA.

Pentru fiecare 15 comentarii primite la recenzia acestei cărţi, ROMSILVA va dona un pomișor. Am ales împreună cu familia să plantăm chiar noi pomişorul în ograda frumoasă a bunicului, în Maramureş. Vă mulţumesc pentru susţinere!

Dacă o recenzie are mai mult de 15 comentarii, celelalte comentarii se vor cumula cu comentariile de la alte recenzii, de pe alte bloguri, şi la 20 de comentarii, o echipă a Grupului Editorial ALL va planta încă un copac într-un loc ales de ROMSILVA. 

A voastră, Rally!

Monday, March 18, 2013


Bună tuturor! Hello everybody!

În mijloc de lună Martie s-a pus pe o ninsoare în Maramureş de credeai că stă să vină din moment în moment Moş Crăciun cu sacul său plin de daruri şi nu, ţup-ţup, Iepuraşul.
Şi dăi, şi suflă, şi viscoleşte, şi ninge ...

In the middle of March in my home town in Transylvania, Maramureş, Romania a big winter storm occured, you'll could think that Santa will appear at any moment, not the Easter Bunny.


Mă ştiţi doar că eu fac orice de amorul artei, aşa că mi-am îmbrăcat bundiţa călduroasă, şi aşa nu reuşisem să vi-o arat cum se cuvine într-un peisaj de iarnă feeric şi am mers să facem poze pe nebunia aceea de vreme.

You know me that I do everything for the sake of art, so I dressed my favorite waistcoat, anyhow I did not manage to show it to you properly in an enchanting winter landscape as I planned and I went, like a crazy person that I am to take pictures in that windy, snowy, crazy weather.


Ce a ieşit, veţi vedea în cele ce urmează!   
(Click pe poze pentru a le vedea mai bine!)

What really came out, you will see below! Enjoy!  
(Click on the pictures for a better view!)

The last BIG glimpse of winter in March

The last BIG glimpse of winter in March

The last BIG glimpse of winter in March

The last BIG glimpse of winter in March

The last BIG glimpse of winter in March

The last BIG glimpse of winter in March

The last BIG glimpse of winter in March

The last BIG glimpse of winter in March

The last BIG glimpse of winter in March

The last BIG glimpse of winter in March


Ce am purtat:/ I wore:

vestuţă/ fur vest Maskera
bluză/ blouse: no name 
curea metalică/ metallic belt: no name
blugi/ jeans: Bershka
cizme/ boots: Rockport


A voastră, Rally!
Yours, Rally!





Sunday, March 17, 2013


Bună tuturor!

Vă anunţam cu bucurie şi entuziasm aici că m-am înscris şi am fost acceptată în campania vALLuntar, cea de-a doua ediţie, derulată de Grupul Editorial ALL în parteneriat cu ROMSILVA. Astăzi îmi voi aduce şi eu mica mea contribuţie, prezentând recenzia unei cărţi pe care am savurat-o până la ultima filă. Sper să vă placă şi să mă susţineţi prin cât mai multe comentarii, să putem planta cât mai mulţi pomişori.

Romanul "Ce să fac cu moştenirea?" se înscrie în seria de bestseller-uri ale autoarei germane contemporane Kerstin Gier, multe dintre acestea fiind declarate "Cartea Anului" în Germania.

Campania vALLuntar, editia a II a

Fiecare dintre capitolele romanului are la bază un motto sugestiv, din care se poate desprinde ideea centrală a acestuia. Acest motto este comentat ulterior de către autoare, subliniindu-i astfel, tâlcul. Deşi romanul se intitulează "Ce să fac cu moştenirea?", planul principal nu este reprezentat de partea financiară, ci mai degrabă urmăreşte cu fidelitate procesul de devenire, de formare a caracterului eroinei principale, Carolin. De altfel, motto-ul principal al romanului, zugrăveşte printr-un citat din Albert Einstein faptul că cele mai frumoase lucruri în viaţă nu sunt cele obţinute cu ajutorul banilor. În continuare, autoarea prezintă procesul de transformare, de maturizare pe plan sentimental al lui Carolin. Aceasta reprezintă tipul de personaj pentru care banii nu reprezintă un scop în sine, ci se situează cel mult pe un plan secundar.

Personajul principal al romanului este, aşa cum am amintit Carolin, o tânără supradotată, pasionată de studiu şi cu obsesia număratului şi a cifrelor, putând totodată să efectueze în minte operaţii matematice complicate, dar şi să cânte la pian şi mandolină. Carolin nu are o viaţă sentimentală demnă de invidiat, până când îl cunoaşte pe Leo, un băiat atrăgător şi inteligent, dar care este mult prea legat de mama şi surorile lui (părinţii lui fiind divorţaţi), iar de aici apar neînţelegeri între cei doi. La aniversarea de o sută de ani a mătuşii lui Leo, Carolin se ceartă cu iubitul său şi hotărăsc să ia o pauză în relaţie. La aceeaşi aniversare, Carolin face cunoştinţă cu tatăl lui Leo, Karl, cu care se va reîntâlni în aceeaşi seară, după o serie de coincidenţe neverosimile (pe care vă las plăcerea de a le descoperiţi singuri!). Între ei se înfiripă o frumoasă poveste de dragoste, ajung să se căsătorească, iar Carolin îşi va urma apoi soţul la Madrid şi Londra, el fiind profesor universitar. În ciuda averii sale deloc de neglijat, Karl trăia modest, cei doi soţi nefiind interesaţi de bani, căsătorindu-se doar din dragoste. Carolin nici măcar nu ştia de averea soţului său (tatăl fostului ei iubit), iubindu-l sincer în ciuda diferenţei mari de vârstă dintre ei.

Când Karl moare subit în urma unui infarct, Carolin se trezeşte peste noapte, moştenitoarea unei impresionante averi, vânată în acelaşi timp de Leo, de surorile lui Leo, dar şi de cumnatul ei, Thommas. Devastată în urma morţii lui Karl, Carolin se retrage în depresie în casa surorii sale Mimi, de la care primeşte încurajări şi sfaturi pentru a trece peste acel moment greu. Îi este recomandat ajutorul unui psihoterapeut, ale cărui şedinţe regulate vor începe să dea roade. În acelaşi timp, Carolin descoperă un prieten de nădejde în persoana unui farmacist, Justus, care o va sprijini la rândul său şi îi va fi aproape în cele mai cumplite clipe.

În urma şedinţelor de consiliere terapeutică, rezultatele nu întârzie să apară şi Carolin începe să-şi revină, va vedea viaţa cu alţi ochi, va încearca să şi-o pună în ordine şi în ceea ce priveşte situaţia ei financiară, vrea să primească ce i se cuvenea din moştenire. Eroina noastră nu era pregătită să înceapă o nouă relaţie, cu toate încurajările primite din partea familiei şi a apropiaţilor. Bunul ei prieten, farmacistul, singurul de care se simţea câtuşi de puţin atrasă, îi rămâne alături, deşi Carolin îşi făcuse greşit impresia cum că ar fi gay, impresie care se va spulbera la final.
       
Finalul este unul deschis, cititorului lăsându-i-se frâu liber în a-şi imagina propria continuare.

Am apreciat la acest roman profunzimea şi modul în care a fost scris, îmbinând în acelaşi timp tragedia şi momentele comice, sarcasmul şi umorul fin. Lectura este una captivantă, care te ţine lipit de carte, replicile inteligente şi frazele memorabile se împletesc, condimentând acţiunea. Dincolo de firul epic aparent banal şi de duzină (dar doar la o lectură superficială!), se relevă o carte optimistă, dătătoare de speranţă, mai presus de evenimentele tragice, inerente într-o viaţă de om. Mesajul romanului este că viaţa merită trăită, cu toate împlinirile şi tragediile ei, iar prin umor reuşim mai bine să facem faţă multor provocări. Chiar şi în momentele întunecate există motive de râs şi de bucurie

Dincolo de toate, este o lectură captivantă şi reconfortantă, deloc stufoasă şi plictisitoare (chiar şi din punct de vedere al numărului de pagini, în jur de 200 la număr!).
Sper că v-am deschis apetitul pentru lectură! V-o recomand cu drag!

Această recenzie face parte din campania vALLuntar, ediția a doua, inițiată de Grupul Editorial ALL în parteneriat cu ROMSILVA.

Pentru fiecare 15 comentarii primite la recenzia acestei cărţi, ROMSILVA va dona un pomișor. Am ales împreună cu familia să plantăm chiar noi pomişorul în ograda frumoasă a bunicului, în Maramureş. Vă mulţumesc pentru susţinere!

Dacă o recenzie are mai mult de 15 comentarii, celelalte comentarii se vor cumula cu comentariile de la alte recenzii, de pe alte bloguri, şi la 20 de comentarii, o echipă a Grupului Editorial ALL va planta încă un copac într-un loc ales de ROMSILVA.


A voastră, Rally!

Thursday, March 14, 2013


Bună tuturor!

Când am văzut anunţul pe blogul Pasagerei că va veni şi la Cluj-Napoca pentru o întâlnire cu cititoarele, am fost extrem de entuziasmată că o voi întâlni şi că îi voi putea explica problemele cu care tenul meu se confruntă de ceva vreme.

De multe ori însă, socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, şi ziua de 28 februarie când a sosit Corina la Cluj s-a nimerit într-o perioadă extrem de aglomerată şi nebună pentru mine, dar cumva, cumva am reuşit să mă prezint şi mă bucur nespus că am reuşit să o fac, am învăţat o mulţime de lucruri.

Blogul Corinei l-am descoperit în urma cu un an. La început, vă spun sincer, m-am pierdut printre atâtea informaţii, dar le-am luat frumuşel pe fiecare în parte şi am început să tot citesc şi să mă documentez.

M-am "echipat" la întâlnire cu agendă şi pix, să iau notiţe şi să pot să vi le împătăşesc şi vouă. Am avut plăcerea de a mă întâlni şi cu alte beauty bloggers: Deebi, Ioana, Dia şi Alexandra. Am stat împreună, ne-au fost făcute rutine şi am sorbit fiecare informaţie preţioasă.

Pe Corina aş tot sta şi aş asculta-o cum explică, mi-a captat atenţia încă de la prima frază rostită, în care ne explica problemele grave ale tenului cu care s-a confruntat în urmă cu cinci ani şi cum a ajuns la performanţa de azi, bătălia pe care a dus-o cu complexele create de problemele tenului şi cum a învăţat să se accepte aşa cum este. Are un ten acum, Doamne, vă spun, şi eu vreau aşa unul!

Întâlnire cititoare Pasagera la Cluj-Napoca

Ne-a vorbit despre cât de importantă este îngrijirea pielii în general, nu doar a feţei, ci a tuturor porţiunilor corpului. Am învăţat despre exfolianţi, retinoizi, despre componente ale pielii de care nu mai auzisem până atunci, ne-a prezentat şi ne-a vorbit despre produsele Paula's Choice.

Întâlnire cititoare Pasagera la Cluj-Napoca

Am selectat din notiţele mele câteva sfaturi pentru o rutină corectă de îngrijire a tenului.

I. Dimineaţa

1. Începem cu cleanser-ul: acesta trebuie să fie un produs solubil în apă, se aplică cu mişcări ample, nu se freacă pe faţă, nu se apasă. Un cleanser bun nu ar trebui să ofere o senzaţie de disconfort.
2. Urmează apoi ştergerea feţei cu prosoape curate sau prosoape de unică folosinţă.
3. Următorul pas este aplicarea toner-ului. Un toner bine formulat poate face minuni pentru ten. Un produs bine formulat trebuie să conţină "antioxidanţi", "skin identical", "cell communicating" şi "anti-iritanţi".

Antioxidanţii: au rolul de a opri acţiunea radicalilor liberi - toxine care apar datorită radiaţiilor solare.
Skin identical: substanţele dintre celulele pielii care conectează aceste celule, "cimentul" , ajutând la menţinerea structurii externe de bază. Astfel de substanţe se găsesc în uleiurile vegetale, precum jojoba.
Cell communicating: sunt retinoizii care au abilitatea de a spune celulei pielii cum să se "comporte" şi să stopeze acţiunea anormală a altor substanţe asupra acestor celule. Retinoizii se găsesc cu precădere în medicamente şi nu în produse cosmetice, de aceea este foarte importantă citirea şi interpretarea corectă a listei de ingrediente a unui produs .
Anti-iritanţi: se găsesc în produse precum: mierea, ceaiul de muşeţel, aspirina netamponată, aloe (doar planta de aloe).

Toner-ul nu trebuie să fie astringent, se aplică cu degetele curate din centrul feţei spre linia părului cu mişcări de netezire şi se lasă să intre bine în piele.
4. Urmează hidratarea feţei. Dacă aveţi tenul gras nu mai trebuie să aplicaţi nimic, ajunge tonerul sau dacă simţiţi nevoia se pot folosi produse mai light.
5. După hidratarea feţei trebuie NEAPĂRAT să aplicăm protecţie solară. Ei bine, da, trebuie să aplicăm protecţie solară indiferent de anotimp. Iarna putem aplica creme cu factor de protecţie SPF 15 de până la SPF 30, iar vara un SPF 30 de până la SPF 50 de preferinţă rezistent la apă.
6. După ce am terminat cu această rutină, putem aplica fondul de ten, care ar fi indicat să aibă factor de protecţie solară de minimum SPF 15.

II. Seara

1. Ne demachiem tenul. Vrem să îndepărtăm tot machiajul. Acest pas este necesar doar dacă v-aţi machiat peste zi. Indicat ar fi folosirea uleiurilor demachiante:
  • jojoba+sâmburi de struguri (tenul gras)
  • susan+soia+jojoba (tenul uscat)
2. Aplicăm cleanser-ul, care vine să îndepărteze şi ale impurităţi rămase.
3. Aplicăm un toner.
4. Ideal ar fi ca fiecare dintre noi să facem o exfoliere a tenului în fiecare seară, pe pielea curată cu mişcări circulare. Se aşteaptă zece minute după care se poate aplica o cremă hidratantă. Exfolierea regulată se poate realiza după ce tenul nostru s-a obişnuit cu aceste substanţe şi nu este sensibil la acestea.
ATENŢIE! Exfolierea nu înseamnă folosirea cremelor de tip scrub (acelea cu particule abrazive). Aici am observat că multe dintre persoanele participante făceau această confuzie.

Corina ne-a vorbit despre exfolianţii chimici de tipul AHA, BHA. Pentru tenul gras, exfolianţii potriviţi sunt cei BHA. Aceştia se aplică cu mişcări de netezire, nu se mai limpezesc de pe faţă şi se evită aplicarea lor în zona ochilor şi a buzelor. Se introduc treptat în rutina de îngrijire, făcând pauze între utilizări.
5. La final, se aplică o cremă hidratantă, nu foarte grasă. Pentru tenul gras nu trebuie folosită o cremă emolientă.

Corina a insistat şi mereu ne-a sfătuit să încercăm să nu ne atingem faţa, ceea ce pentru mine este foarte greu, ba mă reazem cu mâna sub bărbie, ba trebuie să verific un coş nou apărut, ba mă scarpin, ba una alta. Ea ne-a spus şi aici mi s-a părut aşa de amuzant, dar foarte adevărat în acelaşi timp: "Nu vă atingeţi faţa, pentru că cele 1.000.000 de bacterii de pe vârful degetelor de abia aşteaptă să facă o petrecere cu cele câteva milioane care trăiesc pe faţa noastră." Cred ca nu mai are rost să amintim de importanţa igienei mâinilor.

Ascultând-o cu atenţie şi conştientizând numeroase greşeli pe care le-am făcut şi eu de-a lungul timpului în rutina mea de îngrijire, vă spun, îmi venea să vin acasă şi să arunc la gunoi produsele folosite pentru îngrijirea tenului. Încă mai am multe nelămuriri, mai ales că acum urmez un tratament recomandat de un dermatolog pe care Pasagera mi l-a desfiinţat când i-am povestit despre ce este vorba. Oricum, sunt într-o continuă documentare şi am să lupt până ce tenul meu va reveni la normal. 

Eu vă recomand să vizitaţi blogul Corinei, Pasagera, mai ales dacă nu o cunoaşteţi încă şi nu sunteţi familiarizaţi cu terminologia folosită de către ea, acolo veţi găsi o mulţime de informaţii pertinente despre îngrijirea tenului şi nu numai, prezentare a diferitelor produse pe liste de ingrediente, analiza ingredientelor, sfaturi şi multe altele.

Sper că aceste informaţii v-au fost de folos!


A voastră, Rally!



Monday, March 11, 2013


Bună tuturor!

Astăzi vreau să vă surprind cu un giveaway delicios de ... fructat. Prin amabilitatea celor de la I Love Cosmetics Romania, una dintre voi se va putea bucura de două produse super, şi anume: un unt de corp şi un gel de duş din gama lemons & limes. Mie îmi plac foarte mult produsele I love ..., gelurile lor de duş sunt deosebite, miros atât de bine, iar unturile de corp îţi vine să le mănânci, nu alta.

I love cosmetics - Spring giveaway

Sunt sigură că, şi voi le cunoaşteţi, că nu mai au nevoie de nicio prezentare:
"Proaspete şi parfumate, produsele din gama I Love ... îţi trezesc simţurile şi te fac să pluteşti într-o lume delicios de fructată." Dacă aveţi parfumeria Douglas la voi în oraş le-aţi putut vedea acolo. Mai nou le găsiţi şi în DM, chiar luna trecută au avut o oferă foarte tentantă la aceste produse.

Ca să vă bucuraţi de acest premiu, iată ce trebuie să faceţi:
  • Să mă urmăriți în mod PUBLIC prin GFC (Google Friend Connect) - în partea dreaptă găsiți pe fundal albastru ”Înscrieți-vă pe acest site”, urmați instrucțiunile și optați pentru a mă urmări ”în mod public”
  • Să dați like paginii de Facebook a blogului aici și paginii de Facebook a sponsorului aici 
    Să ajutăm această pagină să crească! 
  • Să dați share acestei postări pe pagina voastră de Facebook și să-mi lăsați linkul doveditor. ATENȚIE: postarea trebuie să fie PUBLICĂ pentru ca eu să o pot vedea

OPȚIONAL pentru o șansă în plus
Să vă abonați la postările mele prin e-mail (căsuța din partea dreaptă unde scrie ”Follow by Email”, intoduceți adresa voastră de e-mail, apăsați apoi butonul ”Submit”, după care veți confirma e-mail-ul primit. FĂRĂ CONFIRMAREA PRIMITĂ PE E-MAIL NU SUNTEȚI ABONAȚI!)


Aşadar, îmi lăsați un comentariu sub forma:

GFC id:
Facebook like celor 2 pagini:
Facebook share:
Opțional (+1 șansă) M-am abonat pe blog cu adresa:


DURATA: giveaway-ul începe azi, 11.03 şi se încheie pe 24.03, orele 23.00


DISCLAIMER!
  • Acest premiu este oferit de către sponsorul giveaway-ului I Love Cosmetics Romania.
  • Concursul este deschis tuturor persoanelor de cetățenie română sau care pot primi premiul la o adresă din România.
  • Toate persoanele care nu respectă REGULILE OBLIGATORII vor fi descalificate.
  • VĂ ROG SĂ FIȚI FAIR-PLAY ȘI SĂ NU VĂ MAI ÎNSCRIEȚI TOATĂ FAMILIA, TOATE RUDENIILE, DE PE ACELAȘI ID, VEȚI FI DESCALIFICAȚI FĂRĂ PREAVIZ. VERIFIC LA SÂNGE, NU ÎNCERCAȚI SĂ TRIȘAȚI!
  • Durata desfășurării concursului a fost amintită mai sus.
  • Vom avea un singur câștigător, ales cu ajutorul programului random.org.
  • Voi afișa câștigătorul în maximum 2 zile de la terminarea giveaway-ului.
  • Odată anunțat, câștigătorul are la dispoziție 48 de ore pentru a mă contacta. În cazul în care nu primesc niciun răspuns, voi alege pe altcineva.
  • Pentru neclarități, probleme întâmpinate pe parcurs, vă rog să-mi scrieți un e-mail la contactrallybeauty@yahoo.com.
  • Nu doresc certuri, cuvinte triviale, scandal, luați-o cum vreți, atât pe acest blog, cât și pe pagina de Facebook aferentă blogului. Vă rog să fim fair-play și să ne respectăm!
  • NIMENI NU VĂ OBLIGĂ SĂ PARTICIPAȚI! CUI NU ÎI CONVIN REGULILE, ÎI ROG SĂ NU PARTICIPE! 

Vă aștept cu mare drag să vă înscrieţi!

A voastră, Rally!

Thursday, March 7, 2013


Bună tuturor!

Astăzi v-am pregătit un tag foarte interesant la care Juliet ne-a provocat pe noi bloggeriţele să răspundem. Cum nu am mai făcut un tag de multă vreme şi întrebările mi s-au părut foarte interesante, m-am apucat de treabă.


Bloggers' tag


Iată şi întrebările:

1. Ce ai învăţat de la fetele din blogosferă?
Înainte să apară acest mic spaţiu virtual de suflet - Rally's Beauty Highway - eram o cititoare împătimită a blogurilor de beauty. Stăteam cu orele şi citeam postări diverse despre machiaj, îngrijire, cumpărături, vestimentaţie, unghiuţe.
Tot citind şi iar citind, am învăţat foarte multe lucruri de la fetele din blogosferă, şi aici aş aminti: am învăţat cum să mă machiez corect, cum să utilizez pensulele (fiecare pentru ce serveşte), cum să le întrețin, am învăţat o mulţime de termeni din argoul machiajului (cum stă treaba cu "blending-ul", cu "crease cut-ul", printre altele), am învăţat să acord o mult mai mare atenţie ingredientelor pe care le conţin produsele cosmetice pe care obişnuiam să le cumpăr mai mult din impuls sau sedusă de vreo reclamă ademenitoare de la TV, am învăţat culmea veţi spune voi, să devin mai cumpătată. Prefer acum să investesc calitativ şi nu cantitativ, şi mai mult, NU fac discriminări, un produs bun rămâne un produs bun, fie că este foarte ieftin, sau foarte scump.


2. Împrumuţi din cosmeticele tale prietenelor?
Vă spun sincer că nu îmi place să-mi împrumut cosmeticele şi asta, şi din motive de igienă. Cred că sunteţi în asentimentul meu. Fiecare dintre noi avem un anumit tip de piele, nevoile noastre diferă, poate suferim de alergii, nu mi-aş dori, spre exemplu ca, o bună prietenă să se trezească cu iritaţii, coşuri sau mai ştiu eu ce, pentru că nu i-a folosit un produs care mie îmi prieşte. Îmi place însă, să ofer cadouri prietenilor adevăraţi. Prefer să ofer, de obicei, produse care ştiu sigur că persoanei respective îi sunt pe plac şi le va folosi cu cel mai mare drag.


3. Care sunt aspectele plăcute şi mai puţin plăcute ale bloggingului?
Prin intermediul blogului am avut și am parte de aspecte plăcute. Eu cred (și sper să fie și așa!) că am o relație strânsă cu cititorii acestei comunități. Mă bucur foarte mult când văd feedback-ul vostru la cele postate. Simt că munca depusă nu a fost în zadar. Am devenit chiar foarte apropiată de unele dintre cititoare pe care le consider mai mult decât niște prietene virtuale. Blogging-ul este pentru mine o pasiune și sper, ca pe viitor, să devină chiar mai mult, un job, de ce nu.


4. Cum îți vezi blogul peste zece ani?
Deși perioada la care ne raportăm este una destul de mare îmi place să cred că blogul meu va deveni unul de referință în nișa de "beauty blogging", oferindu-vă vouă cititorilor informații pertinente și pe placul vostru.


5. După ce criterii îți cumperi produsele cosmetice? Reviews-urile din blogosferă îți influențează achizițiile?
De obicei sunt foarte constantă în folosirea produselor care îmi fac bine, dar acum acord o și mai mare atenție listei ingredientelor acestora, nici nu știți peste ce surprize am dat (și nu unele foarte plăcute!).
Reviews-urile din blogosferă mă influențează într-o mare măsură. Spre exemplu, sunt tentată să-mi cumpăr un ruj recomandat de o bloggeriță pe care o urmăresc cu drag, sau o mascara, sau un fond de ten, sau o cremă de față bine formulată. Noroc cu toate beauty bloggers, tentații sunt destule!


6. Care este cel mai recent produs cosmetic care a intrat în rutina ta de beauty?
Cred că știți deja despre ce e vorba - noile rujulețe Maybelline ColorSensational Vivids. Sunt geniale! Despre o nuanță v-am vorbit deja aici.


7. Cât timp pe săptămână dedici blogului (scrierea articolelor, citirea blogurilor, comentarea postărilor)?
Dedic destul de mult timp, peste 6 ore pe zi, prea mult pentru un hobby poate veți spune. Îmi place însă să mă documentez mereu, să fiu bine informată și, chiar dacă nu scriu în fiecare zi pe blog, nu înseamnă că nu mă gândesc mereu la blog, la cititorii lui. Îmi place să urmăresc blogurile dragi mie și să le las comentarii dacă mă surprind plăcut. De asemenea, îmi place să răspund la fiecare comentariu primit din partea voastră, cred că acest lucru ne apropie și mai mult.


Sper că v-a plăcut acest tag!

A voastră, Rally!





 

 



Monday, March 4, 2013


Bună tuturor! Hello everybody!

De astăzi, inaugurăm o nouă rubrică - On my lips - unde veți găsi adevărata mea obsesie și plăcere, totodată, rujurile, prezentate frumușel care mai de care. Am adunat de-a lungul timpului câteva și sunt gata să vă încânt privirea cu ele și să vă împărtășesc impresii.

Today we'll inaugurate a new section on my blog called On my lips, where you'll find my true pleasure and obsession, in the same time, the lipsticks, all very nicely presented. I have collected over the years a few lipsticks and I am ready to delight your view with them and of course, share my opinions about them with you.


Căutând pe net acum ceva vreme, noutăți despre rujuri, colecții nou apărute, am aflat că Maybelline a lansat o nouă colecție de rujuri și anume Maybelline ColorSensational Vivids Collection m-am tot rugat în gândul meu să le aducă și la noi în țară cât mai repede. Știți doar că multe produse pe care le-am văzut în străinătate nu au mai pătruns și pe piața din România, precum fardurile Color Tattoo sau balsamurile Baby Lips. Spre marea mea surprindere însă, aceste rujuri au fost aduse foarte repede.

As I was searching on the Internet some time ago news about lipsticks and some new collections, I found out that Maybelline had launched a new lipstick collection called Maybelline ColorSensational Vivids. I kept praying in my head: ”Please God, make a miracle and bring them to my country too as soon as possible!” Maybe you know, but many products that appeared abroad  were never launched in Romania, like the Color Tattoo's eyeshadows or the Baby Lips balms. To my great surprise, however, these lipsticks were brought here very quickly.


Nu puteam să las aceste frumuseți să-mi scape printre degete, așa că am și înhățat 3 nuanțe. Unele nuanțe se vând ca pâinea caldă, vă spun pe cuvânt.
Astăzi vă voi prezenta prima dintre cele trei nuanțe achiziționate: 904 Vivid Rose - Maybelline ColorSensational Vivids Collection. Am observat că numerotarea nuanțelor diferă față de cea din State, spre exemplu.

I couldn't let these beauties escape from my fingers, so I've bought 3 shades. Let me tell you, some of the shades were sold so quickly, like the hot bread.
Today I am going to show you the first shade from those three bought: 904 Vivid Rose - Maybelline ColorSensational Vivids Collection. I've noticed that the shade numbering differs from those from United States, for example.

904 Vivid Rose - Maybelline ColorSensational Vivids Collection lipstick

Ambalajul rujului este cel tradițional robust cu care ne-a obișnuit brand-ul, diferă doar capacul, un roșu-portocaliu, deși parcă în poza de mai jos arată portocaliu.

The packaging is same sturdy, the traditional one, which the brand used us to it. What is different is the cover, a red-orange color, even though in the picture bellow it seems more orange.

904 Vivid Rose - Maybelline ColorSensational Vivids Collection lipstick

Nuanța este extraordinar de frumoasă - un ciclamen/ fuchsia - potrivită a fi purtată mai ales acum când începe sezonul cald.

The shade is extremely beautiful - cyclamen colored/ fuchsia - ready to be worn in the hot season.

904 Vivid Rose - Maybelline ColorSensational Vivids Collection lipstick




Opiniile mele:
  • am fost uimită de pigmentația bogată a rujului, de ușurința cu care se aplică pe buze
  • nu evidențiază zonele uscate
  • consistența este una cremoasă, plăcută
  • buzele nu mi s-au uscat cel puțin timp de 5 ore, chiar și în condiții de stat în vânt. Buzele mele sunt, de obicei, foarte capricioase și mereu, înainte de aplicarea rujului mă dau cu balsam de buze, tocmai pentru a evita uscarea lor. În cazul acestui ruj nu a mai fost nevoie. 
  • rezistența la transfer este una medie spre mare. De dimineața de când am aplicat rujul, am băut apă, am mâncat de cel puțin două ori, iar nuanța aceasta încă mai rezista cu stoicism. Pătează paharul sau tacâmurile, dar nu foarte vizibil.
  • persistența pe buze este și ea una destul de mare, de până la 7 ore, atât l-am purtat eu. 
Am rămas foarte impresionată de rujul 904 Vivid Rose - Maybelline ColorSensational Vivids Collection! Primește 8 din 10 puncte!


My opinions:
  • I was amazed by its rich pigmentation, and by the fact that I can easy apply it on my lips
  • does not show up the dry patches
  • has a creamy, pleasant consistency
  • my lips did not get dry for almost 5 hours, even in windy conditions. My lips are usually a little bit capricious, and  I must always apply lip balm before I apply my lipstick, mostly to avoid its dryness, but in the case of this lipstick it wasn't necessary to apply lip balm
  • the transfer resistancy is a medium to high one. Since I've applied the lipstick, in the morning, I drank water, I ate at least two times, but this shade was still on my lips. It does stain on the cups or on  the cutlery, but not in a very visible way.
  • its persistency on my lips is a high one, up to 7 hours, maybe more, but I wore it for that period of time.
I was very impressed by the 904 Vivid Rose - Maybelline ColorSensational Vivids Collection lipstick! It gets 8 points out of 10!


Un ruj costă 27 de lei și îl găsiți în marile lanțuri de supermarket-uri de la noi.
One lipsticks costs about 6,1 EURO/ 8 USD and you can found it in drugstores.


Vă las cu niște poze să-l admirați în toată splendoarea lui! (pe buze am aplicat doar rujul, NIMIC altceva!)
Down below you can look at some pictures and admire the lipstick (I have applied on my lips only the lipstick, NOTHING else!)

904 Vivid Rose - Maybelline ColorSensational Vivids Collection lipstick

904 Vivid Rose - Maybelline ColorSensational Vivids Collection lipstick

904 Vivid Rose - Maybelline ColorSensational Vivids Collection lipstick

904 Vivid Rose - Maybelline ColorSensational Vivids Collection lipstick

904 Vivid Rose - Maybelline ColorSensational Vivids Collection lipstick


Voi ce nuanțe ați încercat din noua colecție Maybelline ColorSensational Vivids?
Which shades have you tried from the new Maybelline ColorSensational Vivids Collection?



Stați pe aproape! Mai am să vă prezint încă două nuanțe superbe!
Stay tuned! I'll present you soon the other two gorgeous shades!


A voastră, Rally!
Yours, Raly!

recent posts